Opinem

REFLEXIONS POST DESÈ ANIVERSARI

oct. 11, 2022 | Opinem | 0 comments

En el decurs de la taula rodona, col·loqui o com hom vulgui dir-ne, que es va celebrar dintre dels actes de cloenda del 10è aniversari del nostre col·lectiu, el proppassat dia 5 d’octubre,  es van dir coses molt interessants. Ens permetem destacar-ne la que es preguntava per què l’Espanyol, mai no havia sabut o volgut  vendre la seva imatge catalana i havia preferit mantenir una idea d’apoliticisme que no acontenta ningú, que el fa aparèixer a ulls de gran part de la societat catalana com un ens aliè o estrany.

Van destacar-ne un parell d’històries que va comentar l’expresident del club, Sr. Joan Collet.

Aquest es preguntava: per què l’Espanyol mai no ha reivindicat que en el mateix acte en què els feixistes assassinaven l’expresident del Barça i membre destacat d’ERC, Sr.Josep Suñol, en el marc de la Guerra Civil, va ser també assassinat l’exjugador perico Pere Ventura i Virgili. O que durant la guerra civil, l’Espanyol havia organitzat partits amistosos a benefici dels soldats del Front Popular???

Qui ha evitat històricament que l’Espanyol jugués la carta de la catalanitat???

Qui hi ha o qui s’amaga darrere del fet que cada vegada que el club ha projectat la formació d’un grup d’animació, aquesta formació ha estat encarregada, a un determinat i conflictiu grup el comportament del qual, fins i tot, ha costat sancions federatives al club, un grup  a qui no agrada l’actual himne del club. I no els agrada, això és públic i notori perquè l’himne està íntegrament cantat en català. I en el seu lloc canten diverses estrofes d’un himne passat de moda, però això sí, bilingüe. Com també es neguen a escriure el nom del club tal com és ja fa molts anys (Espanyol), i utilitzen el nom inexistent i caducat d’Español. Un grup membres del qual sovint han exhibit banderes espanyoles (amb l’escut del club al bell mig), o que responen cantant Viva España, el hit d’un gran aficionat culer com era Manolo Escobar, a qualsevol demostració de catalanitat. I per què la formació d’aquests grups d’animació no ha estat encarregada a qualsevol penya més procliu a la catalanitat i a l’ús de la llengua catalana en els seus càntics i pancartes???

Qui o què hi ha darrere de tot això que té com a fruit que l’Espanyol sigui un club sense identitat, sense representació de res, menystingut, sovint, per la societat catalana, per les institucions catalanes i pels mitjans de comunicació del país.

Col·lectiu BiB Roger de Llúria

Octubre del 2022

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.