Opinem

Prou repressió i violència

ag. 29, 2022 | Opinem | 3 comments

Des d’aquest Col•lectiu volem condemnar la violència i fer un crit a favor de la llibertat d’expressió.

Ahir va ser un dia ”horribilis”. Va començar amb la venda d’unes bufandes, fora de l’estadi. Eren unes bufandes mixtes amb els escuts agermanats de l’Espanyol i el Real Madrid. Ho sap això el club??? Qui va autoritzar aquesta venda de material tòxic???

Venda d’entrades a madridistes que estaven escampats arreu de l’estadi i sense tenir en compte la zona de penyes, que es va veure envaïda per samarretes i símbols blancs.
Per rematar la nit, vam haver d’assistir a l’acte violent protagonitzat per una parella de radicals que pretenien retirar, a la força, unes estelades que havien penjat, com habitualment fan, dos consocis que van resultar agredits. Tot això va acabar amb un enfrontament físic i la intervenció de la seguretat de l’estadi i dels mossos d’Esquadra.

La resposta de la Curva des de la Grada d’Animació, que compta amb el suport i el vist-i-plau del club va ser entonar els crits de “Que viva España i Puigdemont a prision”, adreçant-se a l’esmentat sector de penyes del Gol Nord Superior.

Els dos personatges que van provocar l’incident en qüestió estan perfectament identificats.

Demanem una acció contundent per part del Club. Aquestes accions no són casuals, atès que membres del Col•lectiu han estat amenaçats darrerament via telefònica i xarxes socials.

Volem un Espanyol net de feixistes que campin al seu aire per l’entorn del club. El seu únic argument és la violència. No són pericos. L’Espanyol els importa ben poc. L’únic que els interessa és exhibir la seva macabra ideologia i la seva violència.

Fem arribar tot el nostre suport als socis afectats.

Visca l’Espanyol i Visca Catalunya.

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
29 d’agost del 2022

3 Comments

 1. Josep lluis nicolau bertran

  Fa massa temps que ens toca patir aquesta desagradable situació i el club no actúa amb contundència. Sembla que els dolents siguem nosaltres perque provoquem. A qui provoquem? Fora feixistes del nostre estadi i més fermesa per part del club. Visca l’Espanyol i visca Catalunya i amnistia d’una punyeteta vegada. Amb actes així, la imatge del club es deteriora

  Reply
 2. Manuel Caragol U.

  No puc acceptar l’actitud/lleugeresa del nostre club davant aquests fets. Ni una condemna, cap reacció… fins i tot sembla que els hi estigui bé (cosa que haig de dubtar). No estem en igualtat. Si es vol “0” política a les nostres grades (d’acord a lo establert en el passat), a les hores cal que el club intervingui pro-activament en aquest sentit. Cal denunciar/comunicar al club tota acció violenta o amenaces de qualsevol mena.
  Plantejo als responsables del nostre Col·lectiu B&B redactar un manifest que reculli tot plegat i que a més demani signatures a socis i abonats. La Directiva del nostre club no podria quedar-se impassible si rebés un document d’aquesta així.

  Reply
 3. Toni

  Doncs si, aquells que se’ls hi omple la boca sempre que demanen “la unión de todos los españoles”, són els que venen a l’Estadi a separar i “des-unir” l’afició de l’Espanyol amb les seves banderes “Rojigualdas”… ja no importa que el veí del costat li molesti veure banderes no pericas, …… ara la unió sé l’ha passen pels co…… de fet el club també se’l passen pel mateix lloc, no tinc cap dubte..
  L’Espanyol socialment està tocat de mort, no d’ara sinó des de que Dani i Collet van deixar el club, recordem, La Curva neta de banderes no pericas, el càncer fatxa de Sarrià pràcticament desaparegut, nou estadi i 36 mil abonats…
  Ara, socialment anem pel pedregar, l’assistència està entre els 12 i 15 abonats, en canvi, passem dels 26 mil socis… que està passant?, perquè paguem i no anem al camp?, algú s’ho ha preguntat?
  La imatge del nostre club des de fora és llastimosa, hi ha més banderes espanyoles a les grades que blanc-i-blaves, quan ens visiten els culers es vergonyos (crec que el reducte fatxa de Barcelona compra expressament entrades per ser-hi massivament, fa tres o quatre temporades que no hi vaig)…. Més, el partit de la Roja, esperpentic.. Més, el dia del Madrid, que si viva España i Puigdemont a prision… cantava la Grada Fachito…, que el que els hi agrada de veritat és agredir a altres pericos.
  Per tot això ens encasellen amb un pensament polític, que aquí a Catalunya només el vota un 10 o 15% de l’electorat… o sigui, d’entrada no et vol ningú, ni els del PSC…. aficions com la del Betis o Madrid semblen més integrades al país… brutal… com diria aquell…
  Jo soc un d’aquest que paga i no va, soci des de mitjans dels setanta, però la flama se’n va consumint… estic cansat d’aquest panorama, l’esportiu tampoc ajuda. Des de fa anys quan vaig als desplaçaments passo d’anar amb l’afició nostra, ja que no vull posar-me darrere de certes banderes, passo, agafo el seient el més lluny possible.
  Quan era més jove, vaig canviar aquella vergonyosa i feixista General Sud de Sarrià després de divuit anys de ser-hi, diumenge rere diumenge, per la Nord Mitre.
  Ara no canviaré res, ara en quedo a casa i com deia aquell entrenador nostre “en casa desde el sofa, con la coca-cola y un cigarrito se ve todo mejor”.
  Si hi ha algú dintre del club que se l’estimi de veritat no sé per què no fa res, Cheng no s’entera de la pel·lícula.
  Dic jo, perquè no consciencien a la gent de portar només banderes blanc-i-blaves?, perquè no s’acosten més a les nostres institucions?, al poble?, perquè permeten que les “famílies” de la dreta barcelonina els tinguin agafats pels co…. ???, perquè!!!!???? Ens hem de aillar del mon politic, l’Espanyol pels pericos ha d’estar per sobra de tot això…..
  Sabeu què???, si tot continua així, que té tota la pinta, jo plego…amb molta pena, pero molta… ja s’ho faran…
  Visca l’Espanyol !!!

  Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.