Opinem

L’ESPANYOL ÉS SOLS UN EQUIP DE FUTBOL???

set. 12, 2021 | Opinem | 0 comments

Ahir Diada Nacional de Catalunya, vaig tenir l’honor d’acompanyar el meu club a la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova en nom del Col·lectiu B.i.B Roger de Llúria, vaig fer-ho amb d’altres companys. Vàrem ser rebuts per un grup d’identitaris culers al crit de Loren, Loren. Inconscientment m’hi vaig enfrontar al crit d’ Espanyol, Espanyol. Cosa que encara els va esperonar més en el seu odi malaltís. Alhora que es produïen mostres d’efecte d’alguns dels presents. Sortosament no va arribar la sang al riu, com es diu col·loquialment. Gran dia i Diada!!!

En la gran manifestació de la tarda, la nostra estelada blanc-i-blava despertava interès. Fotografies i salutacions de companys pericos. Quan de sobte miro i veig uns metres enrere l’Antoni Bassas periodista i barcelonista més que confés i decideixo abordar-lo per parlar del que representem. Amablement em saluda i a la meva petició de perquè no parla algun cop de nosaltres, s’interessa pel tema. Vaig constatar que tot i ser un gran periodista està mancat d’informació i vaig entendre que ho tindria present la qual cosa li vaig agrair. I vàrem seguir la manifestació. A la pregunta d’aquest titular Som Més Que Un Equip De Futbol, diré que representem una societat plural i transversal com és la catalana.

El nostre club va fent passes petites, però alguna en fa. Als crits de Loren, Loren ara respondria “Messi Messi”. Un jugador que se n’ha anat de Catalunya, sense haver pronunciat ni un sol mot en la llengua pròpia del país, després d’haver-hi viscut duirant més de 20 anys.

Els nostres dirigents cal que perdin la por a convertir el nostre club en el que ha estat sempre. Un Club Català de Futbol i optar pel nostre país i la seva llengua i cultura definitivament. Sense excloure el castellà que no se m’interpreti malament.

Fora odis, violència i amenaces com avui ha passat, per twitter, amb el nostre vicepresident. Insultat i amenaçat per gent que diu ser perico.

Animo els mandataris espanyolistes a seguir el camí i recol·locar el nostre Club en el lloc que mereix, dintre de la societat catalana. Lluny de radicalismes polítics i feixistes.

Visca l’Espanyol i Visca Catalunya.

Ernest Vilches

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.