Opinem

UN VIOLADOR DE SEGONA

febr. 19, 2024 | Opinem | 0 comments

Un luctuós succés familiar, m’ha tingut allunyat tot el cap de setmana tant de l’ordinador, com de la majoria de xarxes socials. Aquesta és la causa que fins avui, no m’hagi vist amb cor de redactar el següent text.

Aquests dies s’està representant a la Sala Beckett, l’obra Cacophony, de Molly Taylor, en què un dels principals protagonistes és un violador que en la versió original de l’obra és un futbolista del Quuens Park Rangers i que en la versió que es representa a la sala de Gràcia, esdevé un jugador de l’Espanyol de Barcelona.

Però com es pot perpetrar una adaptació tan maldestra sense esperar que tant el club perico com la seva massa social posaran el crit al cel??

A més a més en l’esmentada obra es refereixen al futbolista violador com a “violador de segona”

Quina poca gràcia!! Els adaptadors de l’obra volen fer una ximple referència a la situació actual de l’Espanyol a segona divisió, o que una violació és un fet de segona??
Senyors adaptadors de Cacophony, s’han passat vostès un munt!!

L’Espanyol, com és lògic i esperable ha presentat la seva queixa i els responsables de la Sala Beckett, lluny de presentar disculpes, han contraatacat adjudicant a l’Espanyol un atac a les llibertats de creació i d’expressió. Increïble tanta demagògia!!

Demano la reformulació de l’obra i que durant els dies que queden de representació, el futbolista violador, deixi de tenir cap relació amb l’Espanyol i passi a respectar el text original. I demano això, tot sent conscient que segons els gestors de la Sala Beckett, passo a ser un menyspreable enemic de les llibertats més amunt esmentades.

També aprofito per a condemnar les amenaces de mort que en nom de suposats seguidors de l’Espanyol, han rebut els responsables de la Sala Beckett i de l’obra teatral Cacophony.

Jordi Príncep
Vicepresident Col•lectiu BiB Roger de Llúria
19 de febrer del 2023

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.