Opinem

SENTÈNCIA CONTRA NEONAZIS

nov. 8, 2021 | Opinem | 1 comment

Recentment s’ha sabut que el jutjat número 9 de Barcelona ha dictat sentència contra 11 membres del grup neonazi RCDE Firms per l’agressió que van perpetrar el mes de maig del 2016, contra un membre d’una penya que ells consideren rival i pròxima a l’extrema esquerra.

Si ja és trist que unes persones es barallin per una qüestió tan nímia com el futbol, encara ho és més quan es produeix una agressió contra un soci o seguidor del mateix club.

La sentència condemna els agressors a multes que van de 1.800 a 3.600 euros i els prohibeix apropar-se a menys de 1.000 metres al camp de l’Espanyol i al noi agredit salvatgement , en períodes que van dels 5 al 6 anys i mig, i a penes de 3 mesos de presó, que no compliran per no tenir antecedents i ser aquestes penes inferiors a dos anys.

Cosiderem que les penes de presó es queden curtes atesa la gravetat dels fets, alhora que ens alegrem que aquests elements no puguin embrutar amb la seva presència les grades del RCD Stadium.

També considerem que l’Espanyol hauria de fer una profunda reflexió envers quins són els motius que fan que el club sigui tan atractiu a individus d’aquesta mena.

Instem el club a fer una aposta clara i decidida vers la catalanitat (llengua i cultura), la qual cosa no voldrà dir en cap cas entrar en política.

L’esmentada aposta, n’estem segurs, allunyaria personatges d’aquest pelatge de l’àmbit de l’Espanyol.

1 Comment

  1. Erni

    Trobu que les sentències són inferiors als fets succeïts.

    Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.