Opinem

Cas Rubiales

ag. 28, 2023 | Opinem | 0 comments

Ens ho hem de fer mirar mentre es van produint comunicats i condemnes referents al “cas Rubiales”. Les darreres informacions confirmen que la FIFA el suspèn noranta dies de moment , en espera d’altres procediments en curs,. Per altra banda, tres clubs més de la lliga espanyola han elaborat comunicats de repulsa: Getafe, Osasuna i Real Societat. Cal veure amb atenció com la gent del futbol intenta prendre posicions segons els seus interessos. És molt rellevant com ha costat als grans fer una mínima defensa del futbol femení i fins i tot de les seves pròpies jugadores. ´s important recordar la tèbia (en algun cas nul·la) defensa de les 12 jugadores rebels. La veritat és una i només una: el futbol de per sí ha estat i segueix essent masclista i, si especifiquem el d’aquest estat, a més de tendència en molts casos clarament franquista. Rubiales, Florentino i Laporta, per una banda, representen conjuntament amb altres la màfia federativa i Tebas i els seus les altres màfies que remenen milions d’euros de les TV’s i que els distribueixen de la forma més injusta de les lligues europees. Dues màfies enfrontades que han de conviure. I ara el futbol femení, escàndol sabut i tapat.

Potser l’empoderament de les dones podrà fer possible que la situació millori, fet que desitgem profundament. El futbol és masclista, sí, però també ho és la societat. A l’aficionat de tota la vida li és indiferent el futbol femení, però cada dia més els camps s’omplen de gent jove i augmenta la proporció de dones. I som els aficionats qui hem d’evitar que els clubs converteixin el futbol femení com la segona part d un negoci molt lucratiu en mans d’homes i amb dret de pernada.

Si veiem i llegim els comunicats amb ulls d’aficionats i no de hooligans masclistes, veurem que els grans no es mullen; passen de puntetes per sobre i amb ganes que el problema acabi aviat. Els diners corruptes de la federació s’estan traslladant cap a paísos on les dones són tractades com objectes, sense cap classe de llibertat i on els règims són profundament antidemocràtics. Qatar, Aràbia Saudí, etc, són els partners del nostre futbol; el negoci per uns quants és lucratiu. Però, veieu una final de Supercopa Espanyola femenina a un d’aquests països?

Aquests són els dirigents del futbol espanyol, clubs, presidents…tots ells homes- Ni la premsa a l’alçada. Avui, per exemple, AS en portada diu” Jeni deja caer a Rubiales”. El futbol espanyol està en mans corruptes i necessita un canvi profund al masculí i sobretot no espatllar el femení. Si no passeu l’escombra bé, els fongs tornen a sortir.

EV

Soci, accionista i membre del:

Col·lectiu Blanc i Blau Roger de Llúria

26-08-2023

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.