Opinem

traguem la corona de l’escut

ag. 7, 2020 | Opinem | 0 comments

En l’última reunió mantinguda amb el club, i sense ser coneixedors de les últimes “desventures” de la casa Reial espanyola, des del Col·lectiu ja vam demanar que es tragués la corona de l’escut i que adaptéssim el nom i la imatge als temps moderns i que la societat catalana reclama. Però no es va voler prendre nota de la nostra petició.

Actualment la monarquia espanyola és una vergonya per a tothom. Ofereix una imatge de corrupció, impunitat davant delictes que a qualsevol el farien restar molts anys a presó, d’una opulència i estil de vida indigne de la dura societat moderna i sobretot, diguem-ho finament, de faldillers empedreïts.

Es pot entendre que en el seu dia, des del club es demanés la distinció de Reial degut a les circumstàncies polítiques i socials del moment. Però no hem d’oblidar que durant la República no dúiem corona a l’escut. Adoptada de nou en el règim del dictador Franco.

Però és que actualment aquesta arcaica distinció no ens aporta res de bo, ans al contrari, fa que siguem associats a uns valors dels quals no en volem ser partícips.

El designat “Rei emèrit” no ha fet res més que seguir amb la tradició familiar iniciada per Carles IV i seguida per Fernando VII, Isabel II, Alfons XIII, i molts altres, de marxar del país amb les butxaques plenes de diners bruts i tacats, sense donar explicacions a ningú, sense que sigui jutjat per això, i el que és més greu, sense demanar perdó ni mostrar el més mínim penediment.

És per això que des del Col·lectiu fem una demanda explícita al Club perquè abandoni la distinció de Reial i tregui la corona del nostre escut. Adaptant la identitat, nom i imatge derivat de diferents opcions proposades i on els diferents actors socials del club puguin dir la seva en un procés participatiu.

I ja per anar un pas més endavant, perquè no posar el nom de Catalunya Stadium al nostre camp de Cornellà – El Prat mentre no es troba un patrocinador?

El Sr. Duran ahir va dir que el club té com a objectiu arribar a la xifra de 30 mil socis. Han pensat que treure la corona seria una manera d’arribar a molta més gent, siguin de dretes o d’esquerres, però que n’estan farts d’aquesta xacra Borbònica?

I el dia que va ser presentat com a nou directiu, va dir que treballaria per la “refundació” del club. Nosaltres per “refundació” entenem fer net i començar de 0. Sabem que això no és fàcil, però, quin millor pas hi ha per començar aquest procés que treure la corona de l’escut?

Col·lectiu BiB Roger de Llúria

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.