Premsa

El Col·lectiu fa furor a l’Estany, al Moianès

des. 9, 2021

Colel·lectiu blanc i blau Roger de Llúria

Col·lectiu Blanc i Blau Roger de Llúria

El Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria, neix de la voluntat manifesta dels esmentats d’agrupar-se per a compartir i expressar lliurement el sentiment català a través del qual ens identifiquem amb el club.

El Col·lectiu té la seva seu registral en un micropoble del Moianes, a l’Estany. I ahir va fer la presentació en societat a la que, oficialment, és casa seva aprofitant una fira d’entitats del municipi.
La jornada va començar ben d’hora: a les set del matí, els representants del Col·lectiu, encapçalats pel president Ernest Vilches, van començar a muntar la carpa i el marxandatge. Els mateixos firaires es van sorprendre de la presència blanc-i-blava: “Collons, pericos del morro fort”, deien. Sabien que hi ha periquitos compromesos amb Catalunya, però no que estiguessin organitzats en una entitat.
“Va ser un no parar: els primers que ens van venir a veure eren els de la Creu Roja; eren quatre i tots pericos i el cap em va ensenyar un tattoo del perico a la cama”, relata Vilches. “Gent que volia saber com es porta això de ser perico i independentista, i que ens deia que érem molt ben parits”, reia el president del Col·lectiu.
A mesura que avança el matí, de tant parlar, Vilches es va quedar sense veu, però va “constatar” -diu- que els periquitos compromesos amb el país “cauen molt bé” també entre els culers. “Molta gent recorda la celebració del Perico Almogàver a l’Estany i al seu guanyador Norbert Gaspar, fundador del Blanc-i-blau”, explica el president.
Per la parada, a banda de curiosos i veïns, hi van passar també representants de l’Espanyol, com Alberto Ariza, i va ser una bona ocasió per vendre loteria del Col·lectiu. “Hem complert l’objectiu: som un referent entre els nostres i per la resta dignes d’admirar”, conclou Vilches.

Obrir xat
Escriu-nos
Hola! Vols contactar amb el Col·lectiu? Escriu-nos i et respondrem aviat.